Minerit și Energie

Manu Tomescu: Cred că boșii celor 4 federații vor să ia Premiul Nobel pentru Pace

După cum a anunțat, Manu Tomescu nu slăbește atacurile la adresa conducătorilor celor patru federații din cadrul Complexului Energetic Oltenia: Univers, Mine Energie, Energetica și Federația Sindicatelor Libere Independente Petrol Energie.

În cele 9 săptămâni de proteste, la Târgu-Jiu, pentru reducerea vârstei de pensionare, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari a lansat mai multe acuzații la adresa liderilor de federații, învinovățindu-i pentru pierderea unor drepturi salariale dar și de lipsă de reacție, deși situația CE Oltenia este dificilă, în condițiile în care a fost realizat un plan de restructurare ce prevede dispariția a circa 8000 de locuri de muncă, în următorii 5 ani.

Pe Facebook, Manu Tomescu a postat, joi, Articolul nr.4 din Decizia Consiliului U.E., din 10 decembrie 2010, din care rezultă că CE Oltenia are dreptul la ajutor de stat pentru a asigura protecția socială a salariaților.

”Îi întreb public pe boșii federațiilor sindicale care ne ridiculizează și ne trimit la citit, care ne zic că suntem haimanale, sau alții care spun că noi facem doar hau-hau prin Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, să ne spună boșii bășinoșii de ce nu au invocat niciodată prevederile acestei DECIZII U.E, și în ceea ce privește ARTICOLUL 4 din decizie, măcar cu aliniatele a, b, și c de la punctul 1 din ANEXA DECIZIEI U.E.? În această perioadă există în Camera Deputaților un PROIECT de modificare la legea pensiilor pentru reducerea vârstei de pensionare, proiect care poate fi adoptat invocând chiar aceste prevederi ale DECIZIEI U.E., dar boșii federațiilor dorm în continuare, ba mai mult decât atât unii chiar sunt împotrivă!

Oameni buni, după cum puteți vedea Parlamentul României cu Guvernul României, prin Administrația C.E.Oltenia, și-au asumat întotdeauna din directivele și deciziile U.E., doar închiderea, restructurarea și disponibilizările, dar când a fost vorba de PROTECȚIA SOCIALĂ a LUCRĂTORILOR, ne-au spus și ne spun în continuare că pentru asta nu sunt bani! Dar și mai grav este faptul că vreo doi trei boși sindicaliști s-au transformat în trompetele lor și s-au întors chiar împotriva noastră a celor care protestăm pentru aceste drepturi! Vă salut și vă doresc numai bine! Ne vedem în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, ca să ne cerem DREPTURILE și să demonstrăm că printre mineri și energeticieni nu toți ochii sunt închiși și nu toate gurile tac” a scris Tomescu pe pagina de socializare.

Comment here