Minerit și EnergieStirile Zilei

Manu Tomescu: Continuă protestele, cerem același lucru

Săptămâna viitoare, Manu Tomescu reia protestele, la Târgu-Jiu, pentru reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie.

“Cerem ce-am cerut de anul trecut, când am început să protestăm pentru recunoașterea condițiilor de muncă”, precizează vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Prin Legea nr. 197/2021, angajații CEO au fost încadrați în condiții speciale dar nu s-au putut pensiona la 52 de ani, Casa de Pensii invocând că actul normativ se va aplica doar pentru viitor.  

Manu Tomescu spune că marea provocare pentru Complexul Energetic Oltenia va fi, și în 2022, plata certificatelor de CO2, pe care le consideră o amendă pusă pe munca angajaților companiei.

În luna februarie vor începe negocierile pentru noul contract colectiv de muncă la Complexul Energetic Oltenia. Angajații vor majorări salariale.

“Oamenii sunt disperați! Compania și sindicatele au căzut de acord să mărească cu 250 de lei brut, mai rămânem cu 100 și ceva de lei în mână dar numai la gaze a crescut factura cu 250 de lei, cel puțin” declară Tomescu.

Comment here