Minerit și EnergieStirile Zilei

Manta: O reglementare simplă rezolva problema pensionării anticipate a minerilor

O reglementare simplă, care să nu menționeze condițiile speciale, ar fi putut rezolva problema pensionării anticipate a minerilor energeticienilor, a comentat, în emisiunea Interviurile Infinit FM, Pantelimon Manta, avocat, profesor de drept, fost prefect și fost deputat de Gorj.

Manta a explicat că ar fi trebuit făcută, prin consens politic, o lege specială pentru angajații Complexului Energetic Oltenia, așa cum există legi pentru polițiști sau magistrați.

”Trebuia o reglementare extrem de simplă, pentru cei care au lucrat la CEO, că, după 25 de ani, te poți pensiona, fără să mai intre treaba cu condițiile speciale” a afirmat Pantelimon Manta.  

În condițiile în care minerii și energeticieni sunt trimiși la pensie pe motiv de lucru în condiții speciale, dar fără ca CEO să achite contribuții către stat pentru condiții speciale, Pantelimon Manta se așteaptă la decizii diferite ale instanțelor de judecată.

”Mii de oameni îi trimiți în instanță, ca să ce? La unii vor da câștig de cauză, la alții nu” anticipează fostul prefect.  

Comment here