MotruNovaciStirile Zilei

Managerii de spitale, îngrijorați. Grigore: Nu știu cât de bună este relaxarea, nici nu s-a terminat valul 4

Managerii de spitale din județ, îngrijorați după ce restricțiile au fost relaxate pentru sărbători, deși nici nu s-a încheiat valul 4 al pandemiei.  

”La noi, nici nu s-a terminat valul 4, dacă mai vine și o explozie cu valul 5, vă dați seama ce va urma!” spune Emil Grigore, directorul Spitalului Novaci.

Aici se fac pregătiri pentru perioada de după Anul Nou.  

La Motru, indicele de infectare a stagnat în ultimele zile, ceea ce-l face pe directorul spitalului din oraș, medicul Alin Efrim, să se teamă de o creștere a numărului de îmbolnăviri de COVID-19 până în sărbători. În unitate au început să ajungă echipamentele obținute pe proiectele europene. Efrim vrea ca instalația de oxigen să fie extinsă în tot spitalul.

Epidemiologii spun că relaxarea măsurilor, vacanţele şi apoi redeschiderea şcolilor vor alimenta valul 5 al pandemiei. În plus, se așteaptă ca varianta Omicron să tripleze numărul de internări în spitale, în categoria de vârstă 0-39 ani.

”Ne relaxăm acum, ca să intrăm relaxați în valul 5!” comentează jurnalistul Claudiu Matei care observă că se repetă situația din vară, când nimeni nu anticipa dezastrul din valul 4 al pandemiei.

Comment here