Minerit și EnergieStirile Zilei

Maioreanu: Planul de restructurare, un real pericol la adresa SEN

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia reprezintă un real pericol pentru viitorul companiei și al sistemului energetic national, atrage atenția fostul secretar de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu.

Vicepreședintele PSD Gorj spune că România nu trebuie să renunțe la energia pe cărbune, o componentă de bază a mixului energetic national. Maioreanu reafirmă că guvernanții trebuie să realizeze o strategie energetică clară, nu să dea lege privind finalul cărbunelui.

Maioreanu amintește că a atras atenția, încă de la prima variantă a planului de restructurare a CE Oltenia, că vor fi întâmpinate probleme la Comisia Europeană.

“Am atras atenția asupra acestui plan de restructurare pe care l-am numit fantasmagoric. Din păcate, am avut dreptate” afirmă social-democratul.

Andrei Maioreanu îi învinovățește pe guvernanți și de faptul că CE Oltenia nu poate vinde, în această perioadă, energie la prețuri record, întrucât a fost obligat să încheie contracte bilaterale. În plus, îl acuză pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, că face “întâlniri doar de imagine” cu posibili investitori interesați să realizeze grupurile pe gaze.

Comments (1)

  1. Taci mai maimutoiule, cat ai fost secretar de stat (degeaba), te ai plimbat Tg-Jiu ….Bucuresti si retur pe banii nostri degeaba. Acum, de pe margine (din tribune), incepi sa strigi la jucatorii de pe teren. In acest moment esti un simplu spectator.

Comment here