Minerit și EnergieStirile Zilei

Maioreanu: Insist să existe o dezbatere pe adoptarea strategiei energetice

Intrarea grupurilor termocentralelor Complexului Energetic Oltenia în rezervă tehnică, din 2023, așa cum prevede ordonanța decarbonării, va însemna că vor furniza energie electrică doar în caz de nevoie, la solicitarea dispecerului național, a declarat, în emisiunea Interviurile Infinit FM, Andrei Maioreanu, fost secretar de  stat în Ministerul Energiei.  

Vicepreședintele PSD Gorj militează pentru păstrarea CEO în sistemul energetic național atât timp cât va exista rezervă de cărbune.  

Andrei Maioreanu consideră că este necesară adoptarea strategiei energetice naționale și spune că CE Oltenia poate funcționa, până în 2038-2040, cu un plan de investiții coerent.

În România au apărut doar 5000 de noi Megawați, putere instalată, în ultimii 30 de ani. Alte țări europene au făcut, însă, investiții considerabile în noi capacități de producere a energiei electrice, a mai spus Andrei Maioreanu.

Liderul sindical Manu Tomescu, organizatorul protestelor de reducere a vârstei de pensionare din Piața Prefecturii, a reacționat la declarațiile făcute de Andrei Maioreanu privind introducerea grupurilor termocentralelor, din 2023, în rezervă tehnică.  

Tomescu reafirmă că angajații CEO resimt, de 10 an,i că drumul companiei se îndreaptă către închidere.

Comments (1)

Comment here