Stirile ZileiTârgu-Jiu

Mai puțini șefi la Poliția Locală. Romanescu: Reorganizarea se poate transforma în restructurare!

Este scandal după ce Marcel Romanescu a făcut o nouă organigramă la Primăria Târgu-Jiu. Primarul a amenințat, pe Facebook, cu desființarea Poliției Locale.

Organigrama a fost votată, luni, de majoritatea din Consiliul Local Târgu-Jiu, alcătuită din aleșii liberali și viceprimarul Pro România, Gabriel Coica. Consilierii PSD n-au participat la vot, considerând că proiectele au fost introduse nelegal pe ordinea de zi, spune Eduard Lădaru.

Consilierul PSD Luis Popa a aflat că, la Poliția Locală, angajații afectați de noua organizare, s-ar pregăti de proteste.   

Nici cei doi consilieri ai Partidului Verde n-au votat noua organigramă a Primăriei Târgu-Jiu. Adrian Tudor crede că primarul Marcel Romanescu amenință cu desființarea Poliției Locale pentru a le băga pumnul în gură angajaților vocali.

Primarul Marcel Romanescu spune că Poliția Locală avea 12 posturi de conducere, plătite cu peste 6000 de lei fiecare, iar pe noua organizare mai rămân 8.

Romanescu dă ca exemplu Poliția Locală din Oradea, care, la peste 200 de mii de locuitori, funcționează cu 65 de polițiști locali, în vreme ce, la Târgu-Jiu, la o populație de 90 de mii de locuitori, sunt 131 de polițiști locali.

”Reorganizarea se poate transforma în restructurare!” avertizează primarul.

Marius Mirea, președintele Sindicatului Polițiștilor Locali Gorj, declară că noua reorganizare făcută de conducerea Primăriei Târgu-Jiu la Poliția Locală va fi atacată în instanță. 39 de polițiști locali vor pierde statutul de funcționar public și câte 300 de lei din norma de hrană, spune Mirea.

Comment here