Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Mai merge Burduja la Bruxelles? Matei: În minută se arată că notificarea CE se va face la finele lui 2024

Complexul Energetic Oltenia face demersuri pentru închiderea activității carierelor Jilț Sud, Jilț Nord, Tismana I și Tismana II, în următorii 2 ani.

Asta rezultă dintr-un document al Ministerului Energiei, consultat de jurnalistul Claudiu Matei, conform căruia CEO este în curs de contractare a proiectării pentru planurile tehnologice de încetare a activității la cele 4 unități. Compania a întocmit deja planurile tehnologice de încetare a activității altor 3 perimetre: Peșteana Nord, Peșteana Nord 1 și Husnicioara Vest.

Claudiu Matei a studiat minuta primei ședințe a grupului de lucru, înființat la Ministerul Energiei pentru renegocierea termenelor de închidere a capacităților pe cărbune. Jurnalistul spune că, în document, se asumă o discuție cu oficialii de la Bruxelles abia la finalul anului următor și nu la jumătatea lunii octombrie, cum a promis ministrul Energiei, Sebastian Burduja.  

Matei observă că politicienii din județul Gorj nu sunt îngrijorați de pierderea a mii de locuri de muncă, în următorii ani, de la CE Oltenia.

Comment here