Stirile ZileiTârgu-Jiu

Mădălin Paliță: USR mi se pare un partid dizgrațios, de oameni ipocriți

”USR mi se pare un partid dizgrațios, de oameni ipocriți. Radu Miruță este un om foarte slab din punct de vedere politic”. Atac dur lansat la adresa liderului USR Gorj de unul dintre primarii din județ, Mădălin Paliță, de la Dănești.   

Edilul este nemulțumit de modul în care a fost gestionată problema depozitului de gunoi de la Târgu-Jiu, a cărui activitate a fost suspendată de Agenția de Mediu. Paliță crede că deputatul Miruță i-a dat dispoziție prefectului Corneliu Răducan Morega să închidă groapa.

Primarii i-au cerut prefectului USR să convoace Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care să dispună suspendarea deciziei APM Gorj, ținând cont că este pandemie. Corneliu Răducan Morega a refuzat.

”Nu-l lasă Miruță, a spus clar că nu va face concesii. Au poluat, trebuie închiși dar găsește o variantă mai întâi. Au sancționat Polaris pe pielea oamenilor, cum e posibil așa?” a întrebat primarul din Dănești,  în condițiile în care dacă deșeurile din județ vor trebui transportate la Severin, tarifele se vor dubla.

Paliță a amenințat și cu un protest al primarilor la ușa prefectului de Gorj.

În replică, Radu Miruță amintește de problema cu poluarea produsă de fermele de pui de la Dănești. Deputatul spune că a sesizat deja Ministerul Mediului și alte instituții.  

În ceea ce privește problema deșeurilor, Miruță spune că operatorul care le colectează îl poate acționa în instanță pe cel care gestionează depozitul de deșeuri, pentru a nu se ajunge ca dublarea tarifelor să le fie imputată cetățenilor.  

Comment here