Stirile Zilei

Luis Popa, critici la adresa consilierilor PNL din CL Târgu-Jiu

Consilierii municipali de la Târgu Jiu s-au luat la harță  pentru impozitele plătite de societățile comerciale, pe clădiri.

Fostul viceprimar Aurel Popescu a propus reducerea de la 0.9%, la 0,8%, pentru anul viitor, însă proiectul a picat, în comisii, unde reprezentanții PNL dețin majoritatea.

 “Era un ajutor micuț, dar pentru firme contează foarte mult”, spune consilierul PSD Luis Popa.

Nemulțumit că nu a trecut la vot proiectul privind sprijinirea oamenilor de afaceri, Luis Popa spune că edilii Târgu-Jiului ar trebui să renunte la angajarea de consilieri personali pentru a se face economie la bugetul local.

Actualul viceprimar PNL, Bogdan Bejinaru, spune că impozitele pe clădirile nerezidențiale au scăzut aproape la jumătate în primul mandat de primar a lui Marcel Romanescu așa că nu era nevoie de o nouă scădere.

 ”Domnii  de la PSD încearcă să forțeze nota, prejudiciind bugetul local, cu o sumă care însemna aproximativ un milion de lei”, a declarat Bejinaru.

Bogdan Bejianru susține că renunțarea la consilierii personali așa cum a propus Luis Popa nu ar compensa pierderea la buget, creată de reducerea impozitului.

Comment here