Minerit și EnergieStiriStirile Zilei

Ludovic Orban, interesat de Cariera Roșia. Vîlceanu: A pus problema în BPN

Problema Carierei Roșia, pusă în discuție de Ludovic Orban, joi, în ședința Biroului Politic Național al PNL în care a fost prezentată lista miniștrilor și programul de guvernare. ”A pus problema legată de autorizația de mediu de la Roșia și cum poate România trece iarna. Vom găsi soluții” spune deputatul Dan Vîlceanu, vicepreședinte național al partidului. Liberalii îl propun, pentru postul de ministru al Economiei, pe Virgil Popescu, președintele PNL Mehedinți. Acesta va avea în mâini și soarta Complexului Energetic Oltenia, după comasarea ministerelor Economiei și Energiei.

Paul Constantinescu, liderul sindical de la Cariera Husnicioara, crede că este un lucru bun că un oltean ajunge ministru al Economiei și va lua decizii referitoare la minerit și energie.  

Constantinescu este dezamăgit, la final de guvernare PSD-ALDE, în ceea ce privește modul în care s-a lucrat în privința Complexului Energetic Oltenia.  

Gabriel Căldărușe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, l-a cunoscut pe Virgil Popescu la Comisia de Industrii a Camerei Deputaților. Consideră că nominalizarea mehedințeanului poate fi un avantaj pentru compania de la Târgu-Jiu.

Constantin Crețan, președintele Sindicatului Lignitul Oltenia, este sceptic că noul guvern Orban va veni cu măsuri favorabile energiei pe cărbune.

Constantin Mitrescu speră ca noul ministru să aprobe o schemă de ajutor, pentru ca CE Oltenia să-și poată achiziționa certificatele de carbon. Altfel, afirmă din nou, CEO va deveni istorie.

Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj, spune că Ludovic Orban a ridicat problema Carierei Roșia în BPN-ul partidului de joi. Unitatea a rămas fără acord de mediu, în urma unei decizii a instanței, deci nu se pot face exproprieri în vederea creării de noi fronturi de lucru.

Situația CE Oltenia ar putea fi mai delicată decât a lăsat conducerea să se înțeleagă. Conform unor informații apărute în presă, în apărarea pe care și-a făcut-o la instanță, pentru a suspenda executarea conturilor de către Pandurii Târgu-Jiu, compania ar fi transmis că există risc de insolvență, dacă este virată suma de 1,4 milioane de euro către clubul de fotbal.

Deputatul Dan Vîlceanu spune că nu știe dacă există risc de insolvență pentru că nu cunoaște situația financiară reală a CEO.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here