LIFE

Lucrările la noua „Transalpina”, finalizate

Lucrările la ”Drumul Apuseni” au fost finalizate.

”După doi ani de la debutul lucrărilor am reuşit să finalizăm întregul proiect, care a vizat, pe lângă modernizarea structurii rutiere a celor 25 de km de drum judeţean şi alte obiective de investiţii extrem de importante: 7 poduri, inclusiv podul peste râul Crişul Repede, 280 de accese la proprietăţile situate pe traseu, peste 9,5 km de trotuare, ş.a.. Importanţa acestei investiţii din fonduri europene este una aparte, întrucât drumul traversează una dintre cele mai atractive şi spectaculoase zone ale Munţilor Apuseni. În plus, vor fi create, în mod evident, noi oportunităţi reale de dezvoltare economică, socială şi turistică”, precizează reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

Traseul judeţean de importanţă turistică, în lungime totală de peste 25 de km, începe de la intrarea în localitatea Valea Drăganului (intersecţia cu DN1), continuă până în proximitatea Barajului Drăgan-Floroiu şi ajunge până la limita administrativă cu judeţul Bihor, scrie www.stiridecluj.ro/

De mare complexitate şi amploare, lucrările au vizat întreaga structură a carosabilului, începând de la fundaţie şi până la aşternerea covorului asfaltic în două straturi, binder şi uzură. De asemenea, au mai fost modernizate peste 80 de podeţe şi 7 poduri, din care cel amplasat pe râul Crişul Repede a fost construit de la zero.

Tot în cadrul proiectului au mai fost construite 9,5 km de trotuare, 7 staţii de autobuz, 5 zone de parking auto şi amenajate peste 50 de intersecţii cu drumurile laterale. De asemenea, în vederea creşterii siguranţei rutiere au fost montaţi 10,6 km de parapeţi metalici, construiţi 7,2 km de ziduri de sprijin şi realizat întreg sistemul de semnalizare şi marcaj auto. 

Lucrările de modernizare a „Drumului Apusenilor” au avut o valoare de 132.000.000 de lei. 

Comment here