Bumbești-JiuDin JudetStirile Zilei

Lucrări de amploare lângă Mănăstirea Lainici. ”Drumul va fi deviat 180 de metri”

Mai multe explozii controlate au avut loc, luni, în zona Mănăstirii Lainici, acolo unde o porțiune din drumul național va fi mutată pentru a face loc unei mari parcări.

Lucrările fac parte din proiectul inițial de modernizare a Drumului Național 66 ce face legătura între Bumbești-Jiu și Petroșani, lucrări începute în urmă cu peste un deceniu. Luni după-amiază s-au auzit primele explozii produse chiar la 50 de metri de Mănăstirea Lainici.

Lucrările de derocare și amenajare a noii parcări sunt realizate de o firmă din Târgu-Jiu. Reprezentantul acesteia, Doru Achim, spune că ruta noului traseu al drumului național presupune o deviere de 180 de metri a șoselei actuale.

Muncitorii care lucrează la acest proiect au de îndepărtat câteva zeci de mii de tone de piatră. Consultantul tehnic de pe șantier, Silviu Brehuț, spune că au trebuit luate măsuri speciale pentru protecția mănăstirii, dat fiind faptul că exploziile au avut loc la 50 de metri distanță.

Pe parcursul exploziilor controlate din zona Mănăstirii Lainici traficul rutier a fost oprit. Șoferii au fost trași pe dreapta pentru câteva minute, mulți dintre ei neștiind exact despre ce este vorba.

Comment here