LIFE

Lovitură! Tribunalul din Berlin anulează restricţiile pe timpul nopţii impuse barurilor si restaurantelor

Vineri, un tribunal din Berlin a suspendat măsura impusă de guvernul local de închidere a barurilor şi restaurantelor.

„Instrucţiunea de închidere a fost suspendată pentru moment, deoarece instanţa consideră că este disproporţionată, având în vedere alte măsuri luate pentru combaterea pandemiei”, a spus un purtător de cuvânt al instanţei administrative din Berlin.

Curtea a spus că nu există dovezi că barurile şi restaurantele, care respectă regulile existente privind purtarea măştii şi distanţarea socială, au contribuit la creşterea ratelor de infecţie. Hotărârea a fost un răspuns la acţiunile în justiţie, depuse de 11 proprietari de restaurante, care au contestat închiderea.

Mai multe oraşe germane, inclusiv centrul financiar Frankfurt, au impus, de asemenea, o închidere timpurie pentru baruri şi restaurante, iar statele germane au convenit, săptămâna aceasta, cu cancelarul Angela Merkel că astfel de măsuri ar trebui să fie automate imediat ce ratele de infecţie, din orice zonă, depăşesc 50 la 100.000 de locuitori, într-o săptămână.

Germania, ca şi alte ţări din Europa, se confruntă cu o creştere accentuată a infecţiilor cu coronavirus. Institutul Robert Koch pentru bolile infecţioase a raportat o creştere de 7.300 de cazuri noi, vineri.

Majoritatea statelor germane au convenit, recent, că locuitorilor din zonele cu rate de infecţie ridicate nu ar trebui să li se permită să se cazeze în hoteluri din alte părţi ale ţării, pentru a limita răspândirea virusului în timpul vacanţelor şcolare de toamnă. Dar, opoziţia faţă de măsuri a crescut, în ultimele zile, iar instanţele din statele Baden-Wuerttemberg, Saxonia, Saxonia Inferioară şi Saarland au anulat această interdicţie de cazare.

Comment here