LIFE

Loteria Euromillions: un francez şi un belgian au împărţit marele premiu de 64 de milioane de euro

Un francez şi un belgian au încasat fiecare 32 de milioane de dolari, împărţind astfel marele premiu (jackpot) al loteriei Euromillions, au anunţat miercuri reprezentanţii operatorului Francaise des Jeux (FDJ), citaţi de AFP.

FDJ nu va dezvălui oraşul şi numele câştigătorului francez, nici punctul de vânzare de unde acesta şi-a cumpărat biletul de loterie, decât după ce va fi înmânat suma obţinută de acel participant, care nu a contactat deocamdată loteria franceză şi care are la dispoziţie 60 de zile pentru a îşi revendica premiul.

Înfiinţată în 2004, loteria Euromillions reuneşte peste 20 de milioane de jucători care participă cu regularitate la extrageri organizate în nouă ţări (Franţa, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Belgia, Irlanda, Austria, Elveţia şi Luxemburg). În 2016, Euromillions a plătit premii în valoare de 1,4 miliarde de euro (în 2015, suma câştigurilor fiind de 1,5 miliarde de euro).

Recordul loteriei Euromillions este deţinut din 27 octombrie 2014 de un portughez, care a încasat 190 de milioane de euro, şi de un cuplu britanic, care a câştigat în 2012 aceeaşi sumă, ce reprezintă plafonul maximal al acestei loterii.

În Franţa, cel mai mare câştig – 170 de milioane de euro – a fost obţinut în noiembrie 2012 cu un bilet vândut în regiunea Alpes-Maritimes.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here