Sportive

LNBM, Etapa 21. CSM Târgu-Jiu pierde pe terenul campioanei

CSM Târgu-Jiu a pierdut confruntarea de pe terenul echipei campioane, U BT Cluj Napoca. Echipa din Ardeal s-a impus cu scorul de 100-75. Meciul a contat pentru etapa 21-a din LNBM. Ahmed Bashir, cu 26 de puncte marcate, a fost cel mai bun om la gorjenilor în acest meci. 

După Timişoara şi Craiova, pentru CSM Târgu-Jiu a fost cel de al treilea meci consecutiv disputat în deplasare în acest retur de campionat. Echipa pregătită de Claudiu Alionescu a început curajos meciul din Ardeal şi a făcut un prim sfert foarte bun. După actul de debut, extrem de echilibrat, câştigat de gazde la doar o posesie, Clujul a dominat sfertul doi, pe care l-a câştigat la o diferenţă care s-a dovedit a fi decisivă în economia finală a meciului. Gorjenii au intrat mult mai determinaţi în sfertul 3, în care au înscris numai puţin de 30 de puncte pe terenul echipei campioane. Ultimul act a aparţinut gazdelor, iar echipa clujeană şi-a trecut în cont o nouă victorie.

Chiar dacă au pierdut meciul din Ardeal, gorjenii au lăsat o impresie bună în polivalenta clujeană. Elevii lui Alionescu au arătat, în special în primul şi cel de-al treilea act, momente excelente de joc. Pe sferturi, scorurile au fost: 26-23, 24-5, 25-30, 25-17.

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu-Jiu: „Este destul de greu să vorbim după un meci în care am avut 28 de mingi pierdute, iar acestea s-au transformat în 47 de puncte înscrise uşor de către adversar. Ştiam că vin cu o apărare foarte agresivă la omul cu mingea şi forţează capcanele la pick and roll, dar, din păcate, nu am putut contracara jocul cu aceeaşi intensitate fizică. Am avut, din nou, o cădere în sfertul 2, care se pare că devine o problemă şi va trebui să găsim soluţii. Ca un plus, am reuşit să câştigăm recuperările şi asta mă mulţumeşte. Chiar am întâlnit o echipă de Champions League, dar 28 de mingi pierdute reprezintă un record negativ”.

CSM Târgu-Jiu: Porter Troupe 10p, Ahmed Bashir 26p, Malik Morgan 7p, KenDarrius Hamilton 9p, Mihai Bădiţa, Andrei Bărăgan 1p, Brandon Sly 5p, Titus Nicoară 11p, Camil Berculescu 6p, Andrei Gheorghe, Răzvan Pavel, Octavian Ilie. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga.

Următoarea confruntare din Liga Naţională pentru CSM Târgu-Jiu va avea loc pe teren propriu. Echipa pregătită de Claudiu Alionescu va juca sâmbătă, 5 martie, de la ora 18.00, cu CSU Sibiu. 

Comment here