Din JudetStirile Zilei

Liviu Cotojman, NEMULȚUMIT: Primăriile au ajuns să plătească salariile mediului privat! Mi se pare deocheat!

vvvvvvvv”Nu mi se pare normal să ajungem noi primăriile să plătim salariile mediului privat!”. Liviu Cotojman, supărat după ce a aflat că trebuie să prindă în bugetul pe acest an nu mai puțin de 7 miliarde de lei vechi pentru actualizarea devizelor cu constructorii, conform Ordonanței 114/2018.

Creşterea salariului minim pe economie pentru muncitorii din construcţii avantajează statul, care va încasa mai mulţi bani, dar nu şi autorităţile locale, care vor trebui să plătească mai mult pentru lucrările pe care le au deja în derulare.

Prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 114/2018, de la 1 ianuarie 2019, salariul de salariul minim brut, pentru muncitorii din domeniul construcţiilor, a fost stabilit la 3.000 lei lunar. În aceste condiţii, constructorii au recalculat valoarea manoperei şi au început să trimită către primării notificări. Conform legii, administraţiile publice trebuie să accepte aceste majorări şi să semneze acte adiţionale cu constructorii.

Primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, este foarte nemulțumit.

Cotojman consideră că guvernanții ”fură bani din bugetele locale” prin intermediul Ordonanței 114. Edilul se plânge că nu știe de unde va face rost de bani pentru plata tuturor contribuțiilor puse de guvern în spatele autorităților locale.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here