LIFE

Lista celor mai bune 10 filme ale anului 2019, publicată de Institutul American de Film

Lungmetrajele „Joker”, de Todd Phillips, „Jojo Rabbit”, de Taika Waititi, şi „The Irishman”, de Martin Scorsese, au fost incluse pe lista celor mai bune zece filme ale anului 2019 care a fost publicată de American Film Institute (AFI), informează Associated Press.

Pe aceeaşi listă au mai fost incluse “The Farewell”, de Lulu Wang, “1917”, de Sam Mendes, “Knives Out”, de Rian Johnson, “Little Women”, de Greta Gerwig, “Marriage Story”, de Noah Baumbach, “Once Upon a Time … In Hollywood”, de Quentin Tarantino, şi “Richard Jewell”, de Clint Eastwood.

AFI nu face un clasament, peliculele fiind selecţionate pentru că promovează arta filmului, îmbogăţesc moştenirea culturală a cinematografiei americane, inspiră publicul şi artiştii deopotrivă şi îşi lasă amprenta asupra societăţii americane, potrivit Institutului de Film American. Peliculele sunt alese de critici, profesionişti din industria cinematografică, artişti din domeniul televiziunii şi filmului şi membrii acestei instituţii culturale.

Lista este făcută publică într-o perioadă importantă pentru sezonul de premii de la Hollywood, pe 9 decembrie urmând să fie anunţate nominalizările la Globurile de Aur, iar, pe 11 decembrie, cele pentru trofeele acordate de Sindicatul actorilor americani.

Un premiu special a fost acordat de AFI anul acesta thrillerului sud-coreean “Parasite”, de Bong Joon Ho, care nu a întrunit criteriile pentru a fi inclus pe lista celor zece filme, nefiind american. Cea de-a 20-a ediţie AFI Awards va avea loc pe 3 ianuarie, la Los Angeles.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here