Sportive

Liga Florilor Mol. CSM Târgu Jiu, duel tare la reluarea campionatului

După o pauză competițională destul de lungă, cauzată de meciurile echipelor naționale, Liga Florilor Mol revine în atenție la finalul acestei săptămâni, când se dispută majoritatea partidelor din etapa a 22-a. Ziua de sâmbătă le găsește pe fetele lui Liviu Andrieș la București, pregătite pentru duelul cu Rapid. Partida va începe la ora 13.00.

La revenirea în circuitul oficial, handbalistele noastre au parte de o partidă dificilă, pe terenul echipei de pe locul 3, Rapid. Andrei Enache, antrenorul secund al echipei noastre, știe ce forță are Rapidul, mai ales pe teren propriu, dar spune că echipa gorjeană are forța de a produce o surpriză la București. 

Andrei Enache, antrenor secund CSM Târgu Jiu: ”Urmează un meci important, care vine după o pauză pe care, sincer, nu ne-am fi dorit-o, pentru că intrasem într-un ritm destul de bun. Însă trebuie să specific că urmează ultima parte a campionatului, care pentru noi este foarte importantă. Vorbesc aici de această săptămână în care vom avea meciul de la Rapid, după care vine Baia Mare acasă. Sunt meciuri extrem de importante din care trebuie să scoatem puncte pentru a ne îndeplini obiectivul. Întotdeauna am avut politica asta “următorul meci”, pentru că, după cum am zis, toate meciurile de până acum le-am abordat la victorie. Am încercat să scoatem cât de mult am putut la fiecare partidă în parte. Uneori, uneori am reușit, alteori nu, dar important este că, după majoritatea partidelor, am ieșit mulțumiți de ceea ce am arătat pe teren. Acum trebuie să ținem cont de faptul că, într-adevăr, Rapidul pleacă cu prima șansă. Au o echipă extrem de valoroasă, nu trebuie să mai dau numele jucătoarelor care evoluează acolo, însă trebuie să ținem cont de faptul că, în toate partidele până acum, Rapidul a trebuit să muncească destul de mult pentru a ne învinge. Trebuie să abordăm partida extrem de dezinvolt, pentru că sunt meciuri de la care avem doar de câștigat. Presiunea este foarte mare pe umerii lor, nu pe ai noștri, pentru că, pentru noi, orice punct sau puncte pe care reușim să le aducem de acolo ar fi o mare realizare. Pentru ele, o înfrângere cu Târgu Jiu cu siguranță ar cântări foarte mult. Cred că trebuie să facem un joc perfect, iar ele să nu prindă cea mai bună zi. Dar am reușit asta. Nu, nu o dată, de când suntem în prima ligă și cu siguranță avem puterea necesară să o facem din nou o surpriză”.

Urmează o perioadă extrem de importantă pentru CSM Târgu-Jiu, dar și foarte încărcată, cu numai puțin de 5 meciuri în perioada 27 aprilie-18 mai. O perioadă în care gruparea gorjeană trebuie să acumuleze cât mai multe puncte pentru a evita locurile de baraj.