Minerit și EnergieStirile Zilei

Liderul AUR: CE Oltenia nu este gaură neagră, ci singura șansă a Gorjului și României

”Complexul Energetic Oltenia nu este o gaură neagră, ci singura șansă a Gorjului și a României” le-a spus liderul AUR, George Simion, joi seară, protestatarilor din Piața Prefecturii din Târgu-Jiu.  

Deputatul a afirmat că a venit la Târgu-Jiu pentru că minerii care cer, de 5 săptămâni, să se dea lege pentru reducerea vârstei de pensionare, de teamă că CEO se închide și rămân pe drumuri, au nevoie de susținere.

Simion a spus că Gorjul este județul energiei, un județ ce are cărbune, petrol, gaze naturale și că există resurse de cărbune pentru a fi exploatate încă 50 de ani.  

Ulterior, într-un interviu acordat unei televiziuni, George Simion i-a acuzat pe responsabilii români că n-au fost în stare să apere sistemul energetic, așa cum au făcut-o cei din Polonia. Liderul AUR a promis că, în parlament, vor fi votate actele normative care să ajute Complexul Energetic Oltenia.  

Simion a criticat politica anti-minerit și anti-termocentrale, percizând că ceea ce-și doresc angajații acestor unități este să muncească în țara lor.   

Comment here