Minerit și EnergieStiriStirile Zilei

Liderul ALDE Gorj: Instalațiile STAU SĂ BUBUIE la Termocentrala Turceni! Iriza: Anton Anton să-și dea demisia!

Ion Iordache a făcut declarații alarmante, luni, la Interviurile Infinit FM. Conform liderului ALDE Gorj, instalațiile de la Termocentrala Turceni ar fi “la un pas să bubuie”, întrucât cărbunele care se arde este foarte prost, fiind mai mult pământ. În replică, Scarlat Iriza zice că  Iordache este ”un buldozerist” care nu se pricepe la energie. Senatorul PSD cere demisia ministrului Energiei, Anton Anton, pe care-l acuză că n-a notificat nici până acum Comisia Europeană privind scutirea CE Oltenia de la plata certificatelor verzi pe energia consumată în cariere.

Persoane implicate în procesul de producere a energiei electrice, din cadrul Termocentralei Turceni, l-au informat pe Ion Iordache c-ar exista riscul ”să bubuie instalațiile în orice moment”. Liderul ALDE Gorj a explicat, la Interviurile Infinit FM, că persoanele respective nu-și dezvăluie identitatea pentru că există interdicție în CE Oltenia de comunicare cu presa, ori de a fi făcute postări pe Facebook.

Iordache a dat asigurări că intenția sa este doar de a trage semnale de alarmă, nu de a încurca activitatea de la CE Oltenia. Conform liderului ALDE Gorj există “risc de catastrofă” la Termocentrala Turceni.

Iordache a mai spus că instalațiile ar fi foarte uzate la Termocentrala Turceni, iar depozitele de zgură s-ar umple mai repede decât este normal tocmai pentru că se arde foarte mult pământ.

Ion Rușeț, consilierul managerului CE Oltenia, a refuzat să comenteze pe seama declarațiilor făcute de liderul ALDE Gorj.

Pe pagina de socializare, Doru Crăete, lider sindical în cadrul CE Oltenia, a reacționat la declarațiile alarmante ale președintelui ALDE Gorj. Sindicalistul le găsește amuzante.

Crăete crede că Iordache face declarații de acest gen pentru că ”vânează voturi”, acum, în prag de alegeri europarlamentare.

Senatorul PSD Scarlat Iriza zice că există compartimente de calitate în cadrul CE Oltenia, care verifică lignitul folosit la ardere în termocentrale, de la extragere până la introducerea în cuptoare.

Iriza cere, din nou, demisia ministrului Energiei, Anton Anton, pe motiv că NU a  trimis notificare nici până azi la Comisia Europeană, privind legea care scutește CE Oltenia de la plata certificatelor verzi pe energia consumată în cariere.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here