Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Liderii SMEO, la discuții cu șefii PSD Gorj. Joi, merg la Burduja pentru pachetul social

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia au discutat, vineri, cu conducerea PSD Gorj pe tema prelungirii termenelor din planul de restructurare dar și a acordării unui pachet social, în caz de concedieri colective. Joi, sindicaliștii urmează să fie primiți și de ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja.

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, spune că este necesară implicarea politicului pentru obținerea unui pachet social cu venituri de completare pe 4 ani și plăți compensatorii, dar nu din banii Complexului Energetic Oltenia.

Gabriel Căldărușe afirmă că termenele de închidere a carierelor și grupurilor energetice ar putea fi decalate cu minimum 2 ani, întrucât nu sunt gata noile investiții în parcuri fotovoltaice și grupuri pe gaze, prevăzute în planul de restructurare. Liderii PSD Gorj ar fi transmis că vor susține solicitările sindicatelor din CEO.

Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, a declarat că prioritate o reprezintă încadrarea celor 1800 de noi angajați pe perioadă nedeterminată. Aceștia au intrat în companie în 2022, pe fondul crizei energetice, iar, de atunci, le sunt prelungite contractele din 6 în 6 luni.    

Jan Popescu a mai spus că există o stare de nemulțumire în rândul angajaților Complexului Energetic Oltenia, care privesc cu îngrijorare spre viitor.

Comment here