Minerit și EnergieStirile Zilei

Lideri sindicali, acuzați că și-au angajat rude și cunoștințe

Lideri sindicali din cadrul CEO și-au angajat rude și cunoștințe, în această perioadă  în care guvernul a permis să se facă angajări pentru creșterea producției de energie pe bază de cărbune.    

„În perioada imediat următoare veți vedea că este adevărat ce vă spun. Aștept să primesc mai multe informații, îi voi arăta cu degetul” declară Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

400 de persoane vor fi angajate în Complexul Energetic Oltenia începând cu data de 9 mai, iar alte 200 de pe data de 16 mai, a anunțat managerul Daniel Burlan.  

Manu Tomescu este deranjat de non-combatul liderilor de federații din Complexul Energetic Oltenia, în condițiile în care mii de locuri de muncă urmează să dispară, în următorii ani, din cadrul companiei. În plus, de la înființare și până în prezent, compania a plătit peste 1 miliard de euro pentru achiziția certificatelor de carbon, chiar cu sacrificiul renunțării la grupele de muncă.

”Oricărei administrații îi convine să aibă sindicate cuminți, care nu cer drepturi” declară Tomescu.

Manu Tomescu mai spune că nu înțelege tăcerea sindicatelor din județ, în condițiile în care Gorjul va fi lovit de tranziția energetică și nici lipsa de reacție privind neaplicarea Legii 197/2021, prima adoptată pentru reducerea vârstei de pensionare.  

Comment here