Minerit și EnergieStirile Zilei

Lideri: Raportul, făcut de diletanți. Marciuc: În septembrie, sindicatele o să se ridice

”Raportul a fost făcut de niște diletanți, de oameni cu 10 clase!”. ”Este o făcătură, o prosteală pe față!”. ” În septembrie, sindicatele o să se ridice!”- liderii din Complexul Energetic Oltenia, foc și pară după ce raportul corpului de control al premierului Viorica Dăncilă a apărut în presa locală. Adrian Marciuc chiar anunță că guvernanții vor avea parte de o toamnă fierbinte, cu proteste. Liderii sindicali neagă în cor c-ar fi primit salarii atât de la Complexul Energetic Oltenia cât și de la sindicate, ceea ce ar fi însemnat încălcarea legii.

Liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia, în special cei nominalizați în raportul Corpului de Control al premierului Viorica Dăncilă- Adrian Marciuc, Constantin Mitrescu și Eugen Iovan- sunt supărați, după ce au fost acuzați c-ar încasa salarii atât de la CEO cât și de la sindicate.

Marciuc spune că este angajat al companiei de 25 de ani, având un singur contract individual de muncă. În opinia sa, raportul a fost făcut cu intenția de a denigra liderii sindicali.

Marciuc, vicepreședinte al Federației Univers, amenință cu proteste în această toamnă. În opinia sa, raportul a fost publicat într-o încercare de rupere a mișcării sindicale.

Eugen Iovan are aceeași opinie: că raportul urmărește slăbirea forței mișcării sindicale din cadrul CE Oltenia, pentru ca, într-un final, să fie și compania pusă pe butuci.

Constantin Mitrescu îi numește ”diletanți”, ”oameni slab pregătiți profesional” pe verificatorii din corpul de control. Crede că liderii sindicali sunt atacați pentru că li se reproșează greva din ianuarie, în urma căreia salariații au obținut bani în plus.

Mitrescu zice că salariile liderilor sindicali, menționate în raport, sunt de fapt venituri și au fost mari pentru că fiecărui salariat CEO îi cresc veniturile în luna decembrie.

Și Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, este de părere că raportul corpului de control este o făcătură.

Opinia lui Tomescu este că guvernanții vor în fruntea CE Oltenia un manager ”cu mentalitate diabolică”, a cărui unică preocupare să fie colectarea de bani la buget.

Viorel Caragea crede, însă, că în urma raportului corpului de control al premierului, liderii sindicali din minerit și energie și-au pierdut întreaga credibilitate.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here