Minerit și EnergieStirile Zilei

Lider sindical: Dacă nu se reușește cu schema de ajutor, devenim ISTORIE!

”Dacă nu se reușește cu schema de ajutor, devenim ISTORIE! Fără mecanism de sprijin NU  există șanse supraviețuire a Complexului Energetic Oltenia” declară vicepreședintele Federației Naționale Mine Energiei, Constantin Mitrescu. Liderul sindical atrage atenția că, fără CEO, România riscă blackout-uri ale sistemului energetic național, ceea ce ar fi un dezastru pentru economie. Nu este singurul sindicalist îngrijorat, în condițiile în care guvernanții încă nu-i dau de cap schemei de sprijin pentru achiziționarea certificatelor de carbon. Există și voci foarte  optimiste. Eugen Iovan, de la Termocentrala Turceni, este sigur că vin și schema și legea pentru reducerea vârstei de pensionare.

Liderii sindicali vorbesc tot mult mult despre posibilitatea contractării unui nou împrumut, garantat de stat, pentru plata certificatelor de carbon aferente producției de energie a CE Oltenia, pe anul 2019. Ideea a început să fie vehiculată în spațiul public după ultima întâlnire cu supraveghetorii companiei.

Constantin Mitrescu, vicepreședinte FNME, zice că a discutat acest lucru și cu secretarul de stat, Doru Vișan. Liderul sindical reafirmă că, fără schemă de sprijin, CEO nu are șanse de supraviețuire.

Mitrescu nu are așteptări prea mari de la candidații la prezidențiale, în privința CE Oltenia. Atrage atenția, însă, că fără compania de la Târgu-Jiu, România riscă peste 100 de zile, pe an, de blackout.

Liderul Energia Rovinari și-a pierdut din optimismul, pe care-l avea acum câteva luni, în privința reducerii vârstei de pensionare a angajaților CEO.

Cristian Lădaru, lider sindical la Cariera Roșia, crede că trebuie pusă presiune pe guvernanți prin proteste la București.

Eugen Iovan, în schimb, debordează de optimism. Liderul de la Termocentrala Turceni este sigur că va fi aprobată și-n Camera Deputaților legea privind reducerea vârstei de pensionare pentru angajații CEO.

Iovan este sigur că guvernanții cunosc importanța CE Oltenia, pentru sistemul energetic național, și nu vor lua măsuri de a închide compania.

”Se vor face și grupurile pe gaze, Turceniul este prins cu un bloc, scheletul este eliberat, pot să se apuce de treabă!” declară sindicalistul.

)

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here