Minerit și EnergieStirile Zilei

Lider: O să asistăm la cea mai mare rușine! Închidem capacități de siguranță națională fără motiv

”O să asistăm la cea mai mare rușine! O țară europeană își închide capacități de siguranță națională fără absolut niciun motiv” declară liderul sindical din minerit Mircea Gherendi, în condițiile în care guvernanții nu dau niciun semn c-ar vrea să oprească planul de închidere de capacități pe cărbune, de la Complexul Energetic Oltenia.

Gherendi este de părere că, renunțând la cărbune, România  se păcălește singură. În opinia sa, modulele nucleare mici, aflate acum în atenția Ministerului Energiei, nu sunt o soluție.

”România cheltuie 9,5 miliarde de euro absolut aiurea!  De 9,5 miliarde de euro, ce nu făceam în compania asta, cumpăram utilajele de noi! Dacă Germania redeschide 20 de termocentrale pe cărbune, noi de ce le închidem?” întreabă angajatul de la Cariera Roșia.  

Mircea Gherendi afirmă că România renunță la o energie sigură, cea pe cărbune, în favoarea unei energii verzi nesigure, care depinde de factorii climatici.

”Asta este marea noastră strategie energetică: aruncarăm un lucru singur pe cioara de pe gard” declară angajatul CEO.  

Gherendi speră ca administrația să conștientizeze că nu are rost să se agațe orbește de un program de restructurare care face rău.  

”Dacă mai dăm afară oameni din producție, nu o să putem funcționa. Este rețeta sigură a eșecului” afirmă angajatul Complexului Energetic Oltenia.