Minerit și EnergieStirile Zilei

Lider: Nu sunt stocuri de cărbune! Ne prostim unii pe alții!

Complexul Energetic Oltenia nu are stocuri de cărbune. Este prima iarnă, de la înființarea companiei, când situația este atât de gravă, declară liderul sindical de la Cariera Roșia, Cristian Lădaru.

Depozitul de cărbune de la Roșia are o capacitate de 80.000 de tone, dar, acum, nu sunt mai mult de 1000 de tone de cărbune.

”Mergem de azi pe mâine, perspectivele ca această carieră să dea cărbune sunt sumbre, dacă analizăm fiecare utilaj în parte sau fronturile de lucru. Ne prostim unii pe alții” declară Lădaru.

Lădaru crede că, de la 1 ianuarie 2025, vor fi probleme mari în Complexul Energetic Oltenia, o societate pe care o vede pe ”trend descendent”, care nu produce, deci nu va avea de unde să asigure veniturile salariaților.  

Anul 2024 a început în carierele CEO cu aceleași probleme: lipsa investițiilor și deficit acut de personal. Cristian Lădaru nu crede că politicienii se vor abate de la planul pe care l-au făcut, de închidere a capacităților pe cărbune, și are informații că grupul 5 al Termocentralei Rovinari ”nu va fi pornit nici în aprilie”.  

Comment here