Minerit și EnergieStirile Zilei

Lider: Gorjul a pierdut, pe guvernul ăsta, 3000 de locuri de muncă numai de la CEO

”Gorjul a pierdut pe guvernul ăsta 3000 de locuri de muncă numai de la CEO” a declarat, în emisiunea Interviurile Infinit FM, Manu Tomescu.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari s-a referit la locurile de muncă din Complexul Energetic Oltenia, cele de pe care s-au pensionat angajați dar n-au fost aduși tineri în loc. Tomescu este convins că, fără Legea nr.197/2021, care reduce vârsta de pensionare, angajații CEO ar fi avut soarta celor de la Mintia, care au rămas șomeri după închiderea termocentralei.

Manu Tomescu a mai spus că însuși faptul că administrația aduce pensionari și nu tineri pe locurile libere din companie, arată că guvernanții vor să închidă capacitățile pe cărbune. Sindicalistul crede că, după alegerile de anul viitor, ”va fi jale” la CEO.

Manu Tomescu i-a avertizat pe liderii politici din județ că ”vor fi sorcoviți” în perioada următoare, adică li se va aminti că au ținut blocată timp de doi ani Legea nr.197 .

”Se apropie finalul și noi știm că, dacă trec alegerile, soarta noastră va fi jale. Din toamna asta găsim diverse forme de luptă” a declarat liderul sindical.

Comment here