Minerit și EnergieRovinariStirile Zilei

Lider, după declarațiile lui Burduja: ”Trompetele vă mințeau că nu se închide nimic până în 2032”

”Când noi, cei puțini, protestam și spuneam că ni s-a hotărât sfârșitul până în anul 2026, trompetele sistemului ieșeau și vă mințeau că nu se va închide nimic până în anul 2032” a scris, pe pagina de socializare, liderul sindical Manu Tomescu, după ce ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, săptămâna trecută, că România și-a asumat renunțarea la lignit în anul 2026.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari spune că, tocmai din această cauză, a organizat, timp de doi ani, protestele de la Târgu-Jiu pentru recunoașterea condițiilor grele de muncă și reducerea vârstei de pensionare.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat la Târgu-Jiu, că la mijlocul lunii octombrie, va merge la Bruxelles pentru a renegocia termenele de închidere a mineritului.

 “De la declarații la fapte e cale lungă” declară Manu Tomescu.

Tomescu este convins că, dacă nu ar fi apărut războiul din Ucraina și criza energetică, Complexul Energetic Oltenia ar fi fost deja închis. Liderul sindical se așteaptă la un dezastru social și economic, în Gorj, și la un exod al gorjenilor spre alte județe sau în afara țării, după ce va fi pus lacătul pe cariere și termocentrale.

Comment here