Minerit și EnergieStirile Zilei

Lider: După anul acesta electoral, va veni marea închidere la CE Oltenia. Nu avem nicio protecție socială

”Noi, ca salariați, nu avem nicio protecție socială” spune Nicușor Văduva, liderul sindical de la Termocentrala Ișalnița, unitate care, de la 1 ianuarie 2024, a intrat în rezervă de capacitate.

Asta înseamnă că va produce energie doar atunci când i-o va cere dispeceratul național. Văduva crede, că după ce va trece acest an cu patru tururi de alegeri, ”se va tăia în carne vie” la Complexul Energetic Oltenia, în sensul că angajații, care nu vor reuși să iasă la pensie, vor fi lăsați pe drumuri.

Nicușor Văduva afirmă că nu înțelege „indolența” colegilor săi din Complexul Oltenia care ”stau cu gura căscată la vorbele unor lideri sindicali oportuniști”. Energeticianul de la Ișalnița observă că, în mesajele transmise de Ministerul Energiei, nu se pune deloc accentul pe prelungirea vieții capacităților pe cărbune.    

Văduva crede că sindicatele din CEO ar fi trebuit să iasă în stradă și să încheie un contract cu guvernul privind protejarea salariaților, în caz de concedieri colective.

”Sunt colegi care nu se încadrează pe Legea 197, sunt meserii cărora le este respins dosarul la casele de pensii. Sunt mulți oameni care au peste 30 de ani vechime și-mi este teamă că, din 2025, vor rămâne pe drumuri, fără nimic” afirmă liderul sindical de la Ișalnița.  

Comments (1)

  1. Îți e teama ție! Tu nu îți vezi decât propriul interes, cred ca ai uitat ca atunci când erai lider la gela ai fi vrut toți banii din cotizație sa iei tu indemnizație, hai sictir

Comment here