Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Lider: Ar fi cea mai gravă chestiune pe care ar putea s-o facă PSD! Vor urma proteste

Un  lider sindical din minerit spune că, dacă se va pierde reducerea de 13 ani, PSD va avea de suferit din punct de vedere electoral.

”Ar fi cea mai gravă chestiune pe care ar putea s-o facă PSD, i-ar costa ca imagine, ca tot. Vor urma proteste.(…) Dacă nu ții cont de viața oamenilor, nu ar trebui să te numești partid” declară Mircea Gherendi, sindicalist la Cariera Roșia.  

Acesta susține că președinții federațiilor din Complexul Energetic Oltenia nu sunt de acord să fie majorată vârsta de pensionare.  

Gherendi afirmă că oricum Legea nr.197/2021, care a redus cu 13 ani vârsta de pensionare în minerit și energie, ”a avut o aplicabilitate urâtă”, în condițiile în care angajații CEO au stat în stradă 2 ani, iar apoi abia s-au permis pensionările. În opinia sa, desființarea beneficiilor acestei legi ar fi un lucru și mai urât.

Mircea Gherendi  critică și măsurile de austeritate luate de guvern, care taie din veniturile minerilor și energeticienilor în condițiile în care oamenii abia fac față creșterii prețurilor.

Comment here