Minerit și EnergieStirile Zilei

Lider: Această conducere vrea să închidă accelerat. S-au adus pensionari și la lopată

Firma care va construi grupul pe gaze de la Termocentrala Ișalnița a fost înregistrată la Registrul Comerțului.

CCGT Power Işalniţa S.A. este o societate în care Alro S.A. deţine o participare de 40,1%, diferenţa de 59,9% fiind deţinută de Complexul Energetic Oltenia şi care, în calitate de SPV (Special Purpose Vehicle) va dezvolta o capacitate de producţie de energie bazată pe gaz natural, cu o putere totală instalată de 850 de MW.

”Pe noi nu ne încălzește ca salariați. Această societate este separată de Complexul Energetic Oltenia, nu se știe dacă va prelua salariați din Termocentrala Ișalnița. Sunt multe incertitudini cu privire la aceste grupuri pe gaze” declară liderul sindical din unitate Nicușor Văduva.

De la 1 ianuarie 2024, singurul grup pe cărbune care mai funcționează la Ișalnița va fi închis, conform planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia. Angajații se întreabă ce se va întâmpla cu ei.

”Noi vedem în fiecare zi că această conducere, din Ministerul Energiei, Consiliul de Supraveghere și Directorat, face în așa fel încât aceste grupuri să fie închise accelerat, prin lipsa de personal și de investiții” declară Nicușor Văduva.  

Văduva afirmă că este falsă informația că la CEO au fost aduși pensionari pentru a ocupa posturi esențiale, fără de care compania nu poate funcționa. Sindicalistul afirmă că unii dintre aceștia au fost aduși la lopată. 

Comment here