Minerit și EnergieStirile Zilei

Licitație pentru servicii de consultanță de 1 milion de euro la CEO. Ivăniși: Știu deja companiile care vor veni

Complexul Energetic Oltenia scoate la licitație servicii de consultanță în valoare de aproximativ 1 milion de euro pentru a selecta investitorii cu care societatea va forma companiile mixte care vor realiza investițiile prinse în planul de restructurare.

“E prima dijmă pe care o dau. Compania este deja în genunchi din punct de vedere financiar. Pentru ce mai dau banii la consultanți, dacă știu deja companiile care vor veni. Și-au făcut împărțeala între ei”, spune Nicolae Ivăniși. Liderul Alternativei pentru Demnitate Națională Gorj este convins că sumele pentru consultanță vor ajunge în mare parte la firmele create special în ultima vreme, pentru asta.

Licitația pentru încredințarea contractului de un milion de euro va avea loc pe 20 august.

Lăcrămioara Diaconu Pințea, membră a Directoratului CE Oltenia, a anunțat în presa centrală că  aproximativ 40 de posibili parteneri din Europa şi Asia sunt interesați de a intra în societățile mixte pentru realizarea de investiții în trecerea grupurilor pe gaze sau fotovoltaice.

“ E noaptea minții. Cei de la Uniunea Europeană spun că ne dau bani pentru a face investiții în retehnologizare, dar ne trimit companii din Europa sau Asia care să le realizeze,  ca să ia tot ei bani”, zice Nicolae Ivăniși.

“Este o formă de a umple pușculița partidelor aflate la Putere. Îmbracă o formă legală pentru a putea să fure bani din Complexul Energetic Oltenia. Au adus compania în stare de faliment, pentru a o vinde”, spune președintele Sindicatului Lignitul Oltenia, Constantin Crețan.

Comment here