Stirile ZileiTârgu-Jiu

Lia Olguța Vasilescu, discuții la Târgu-Jiu despre firul II Isvarna – Craiova

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu și vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Mihai Neațu, au venit la Târgu-Jiu pentru discuții despre conducta de apă de la Isvarna.

Încep lucrările la cea mai mare aducțiune de apă finanțată din fonduri europene, firul II Isvarna – Craiova, care este parte a Masterplanului de apă şi apă uzată al judeţului Dolj, în valoare de 445 de milioane de euro. Conducta va trece și prin 9 localități din Gorj, inclusiv prin orașele Tismana și Rovinari.

Numai că, la Gorj, lucrurile s-au împotmolit la planurile parcelare. Așa că, Olguța Vasilescu a venit la Târgu-Jiu pentru a-i cere prefectului să discute cu primarii și să rezolve intabularea coridorului de expropriere.  

Olguța Vasilescu a declarat că noua conductă care va duce apă în Dolj trebuie să fie gata până la finalul anului 2023.  

Întrebat de  jurnaliști de ce Târgu-Jiul nu va fi racordat la noua conductă de la Isvarna, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Mihai Neațu, a răspuns că nu a existat o conlucrare cu operatorul din Gorj de apă și canal, Aparegio. Neațu a afirmat, însă, că în câțiva ani,  companiile de apă și canal vor deveni regionale, deci va exista una singură pe toată Oltenia.   

Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, a recunoscut că există câțiva primari care stau prost la întocmirea planurilor parcelare pentru realizarea investiției.

Comment here