Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Legea pensiilor, la vot în Parlament. Weber: Vom susține amendamentele. Iordache: Liderii sindicali să nu se lase prostiți de Weber!

Noua lege a pensiilor este votată pe repede înainte. Parlamentarii de Gorj spun că au depus amendamente, astfel încât să fie salvată reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor.

”Urmează ca legea să vină la Camera Deputaților, probabil săptămâna viitoare. Vom susține amendamente pentru menținerea reducerii vârstei de pensionare cu 13 ani și a condițiilor favorabile din actuala legislație” spune deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Noua lege a pensiilor crește cu 2 ani vârsta de pensionare în minerit și energie și scoate de la condiții speciale anumite categorii de salariați ai Complexului Energetic Oltenia.   

Senatorul Ion Iordache, președintele PNL Gorj, spune că noua lege a pensiilor poate fi modificată doar dacă se implică toți parlamentarii de Gorj dar și liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia.

Iordache le transmite sindicaliștilor din CEO ”să nu se lase prostiți” de președintele PSD, deputatul Mihai Weber, mai ales că legea pensiilor nu a fost modificată în urma discuțiilor de miercurea trecută, de la Ministerul Muncii.

Deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj, a depus, la rându-i, amendamente la noua legea a pensiilor, pentru menținerea beneficiilor din Legea nr. 197/2021.

Comments (3)

 1. Mineri si energeticieni

  In urma discuțiilor purtate până acum de către liderii sindicatelor din cadrul federatiilor mari reprezentative a reieșit că decidenții politici care formează coaliția de guvernare și au majoritate lejera vor susține doleanțele minerilor și energeticienilor.
  Acum se va vedea cine, ce și cum !
  ” Victoria are mulți părinți, înfrângerea e orfană!”

 2. Nu va mai înțepați!
  Faceți ce trebuie pentru oameni!

 3. Daca ne prostește dl. Weber atunci faceți dvs. ce trebuie!
  In câteva zile știm cine prostește și cine e serios!
  E la vedere!

Comment here