Minerit și EnergieStirile Zilei

Legea nr.197 este bună. Miruță le-a vorbit minerilor din Piața Prefecturii. ”S-a făcut dreptate!”

Deputatul USR Radu Miruță le-a vorbit protestatarilor din Piața Prefecturii, joi, ziua în care Curtea de Apel de la Alba Iulia  a dat prima decizie definitivă care obligă la aplicarea Legii nr.197/2021.

Este actul normativ pentru care au loc proteste la Târgu-Jiu de la începutul anului 2021. A fost adoptat vara trecută, dar aplicat doar parțial, refuzându-se pensionarea după 25 de activitate în producție, a minerilor și energeticienilor.

Liderul sindical Manu Tomescu, organizatorul protestelor de la Târgu-Jiu, și-a înștiințat colegii despre decizia Curții de Apel Alba Iulia.

Tomescu l-a invitat la microfon pe deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj, unul dintre inițiatorii Legii nr.197/2021. În opinia sa, acest act normativ, care ar permite pensionarea mai repede a mii de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, este soluția corectă în condițiile în care guvernul a făcut public planul de închidere etapizată a mineritului, până în 2026.  

Radu Miruță a mai spus că se așteaptă ca actuala guvernare să ia în calcul decizia Curții de Apel Alba Iulia și i-a criticat pe politicienii care au afirmat, de-a lungul vremii, că Legea nr.197/2021 nu este bună.   

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, i-a criticat, din nou, pe liderii federațiilor din Complexul  Energetic Oltenia acuzându-i că nu luptă pentru drepturile salariaților.

Comment here