Stirile ZileiTârgu-Jiu

Le cere să-și asume, cu demisiile pe masă, balizarea heliportului

Deputatul Radu Miruță a acuzat, luni, autoritățile județene și locale de la Târgu-Jiu că nu au făcut nimic concret, în ultimii doi ani, pentru ca heliportul de pe Insuliță să fie funcțional și pe timp de noapte.

Liderul Uniunii Salvați România Gorj a amintit, într-o conferință de presă, că, la sfârșitul lunii martie 2021, a început o strângere de fonduri pentru realizarea investiției estimată la circa 186 de mii de euro.

Miruță acuză deși au fost promisiuni din partea primăriei și a Consiliului Județeană că se va rezolva problema nu s-a întâmplat nimic.

Radu Miruță solicită șefilor Primăriei Târgu-Jiu și Consiliului Județean să-și asume, cu demisiile pe masă, o dată până la care vor face funcțional pe timp de noapte heliportul de pe Insuliță.

Potrivit unei situații prezentate de Radu Miruță, în 2022, la Târgu-Jiu au fost 130 de zboruri medicale pe timp zi. Deputatul estimează că încă pe atâtea s-ar fi putut efectua și noaptea. Gorjul are una dintre cele mai ridicate rate a mortalității, din țară, din cauza bolilor cerebrovasculare.

Comment here