Minerit și EnergieStirile Zilei

Le cere federațiilor să susțină plata contribuțiilor. Manu Tomescu: Este un moment zero

Au obținut pensionarea anticipată pe condiții speciale, acum vor și pensii mai mari pentru angajații Complexului Energetic Oltenia.

Manu Tomescu face apel către liderii marilor federații sindicale din cadrul companiei să facă front comun pentru plata contribuțiilor.

”Dacă tot e stagiul obligatoriu de cotizare de 25 de ani, guvernul ar putea plăti contribuții la toată lumea pentru cei 25 de ani” a declarat vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, în emisiunea Interviurile Infinit FM.

Tomescu a făcut apel către liderii celor 4 federații sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia să facă front comun pentru ca statul să plătească contribuțiile, iar minerii și energeticienii să poată obține pensii pentru munca în condiții speciale.

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, cea mai mare structură sindicală din cadrul CEO, a venit deja cu o astfel de solicitare.

Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, care a inițiat protestele pentru legea de pensionare anticipată la 52 de ani, nu are așteptări de la liderii federațiilor sindicale să se bată pentru pensii mai mari.

”Eu nu-i văd pe acești boși că vor lupta pentru oameni. De ce? Pentru că această lege nu este a lor” declară Bunoaica.

Comment here