Minerit și EnergieStirile Zilei

Le-au trimis filmulețe din cariere parlamentarilor. Tivig: Acum nu mai au scuze

Minerii și energeticienii, aflați în Piața Prefecturii de la Târgu-Jiu, au intrat în cea de-a 18-a săptămână de proteste pentru reducerea vârstei de pensionare.

Oamenii așteaptă cu interes să vadă cum se va vota în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților. Pentru a-i conștientiza pe parlamentari de condițiile grele din cariere și termocentrale, minerii le-au trimis filmulețe și fotografii  cu drumurile acces, cu cabina unui excavator căzută cu un om înăuntru ori cu benzile care transportă cărbunele, prinse cu scoabe.

Lulu Păuna, unul dintre protestatari, privește cu îngrijorare și la ceea ce se întâmplă cu certificatele de carbon și se întreabă  dacă, anul viitor, guvernul va mai sprijini Complexul Energetic Oltenia, în condițiile în care se estimează că prețul unui certificat va depăși suta de euro.  

Vasile Tivig a participat la ultima ședință a Comisiei de Muncă a Camerei Deputaților, unde s-a discutat despre legea de reducere a vârstei de pensionare dar votul a fost amânat. Tivig spune că parlamentarii din comisie nu mai pot invoca acum, faptul că nu cunosc condițiile grele din cariere și termocentrale.  

Comment here