LIFE

Lanțul de restaurante fast-food, concurentul KFC și McDonald’s, intră în România

Wendy’s, unul dintre cele mai mare restaurante fast-food din lume, intră pe piața din România. Compania a anunțat semnarea de noi acorduri cu francizați în România și Irlanda.

„Wendy’s anunță semnarea a două noi acorduri de dezvoltare cu francizați din Republica Irlanda și România, susținând astfel obiectivele de expansiune ale mărcii pentru a dezvolta sute de restaurante în toată Europa în următorul deceniu”, a anunțat compania din SUA într-un comunicat de presă.

România și Irlanda sunt piețe noi pentru Wendy’s. Compania are în plan deschiderea restaurantelor în aceste țări din 2025. De asemenea, Wendy’s a reintrat în Regatul Unit în 2021 și se așteaptă ca, până la finele acestui an, să deschidă 50 de noi restaurante aici și, în timp, să ajungă la 400 de restaurante.

„Continuăm călătoria în a deveni un brand cu o importanță globală sporită, iar Europa este o piață de creștere strategică, cu prioritate ridicată pentru a extinde prezența Wendy la nivel internațional. Pentru a ne accelera impulsul, ne concentrăm pe construirea de relații cu francizații care împărtășesc ambiția noastră de a crește și să extindă amprenta restaurantelor Wendy’s pe tot continentul”, spune E.J. Wunch, președintele pe international al The Wendy’s Company.

Fondatorul Wendy’s, Dave Thomas, a deschis primul restaurant Wendy’s în 1969. Brandul global de restaurante cu servicii rapide, cu sediul în Columbus, Ohio, SUA, este cel mai bine cunoscut pentru hamburgerii pătrați pregătiți la comandă, salatele proaspăt preparate și alte produse emblematice, cum ar fi chili, cartofi copți și desertul Frosty.

Logo-ul Wendy’s este fetița roșcată cu codițe, celebră în întreaga lume și astăzi, cu peste 50 de ani de succes în industria fast-food. Astăzi, Wendy’s și francizații săi angajează sute de mii de oameni în peste 7.000 de restaurante din întreaga lume.

Wendy’s a avut anul trecut un profit brut de 1,3 miliarde de dolari și venituri de 2,18 miliarde de dolari.