LIFE

Lansarea următorului film din franciza „Fast & Furious”, amânată

Lansarea următorului film din franciza „Fast & Furious”, cel de-al zecelea, a fost amânată de Universal Pictures cu mai mult de o lună faţă de data stabilită iniţial.

Cel de-al zecelea film „Fast & Furious” va ajunge în cinematografe pe 19 mai 2023. În locul rămas liber pentru Universal în calendar a fost programată lansarea unui lungmetraj de animaţie, al cărui titlu nu a fost încă dezvăluit.

Cel mai recent „Fast & Furious”, „F9: The Fast Saga”, a fost lansat în vară. A generat încasări de 726 de milioane de dolari la nivel global, sumă impresionantă pentru o producţie lansată în pandemie. Franciza este una dintre cele mai longevive şi profitabile ale Universal, cu mai multe spin-off-uri şi continuări apărute în cele două decenii de la debut. Pentru al zecelea film, Justin Lin revine în rolul de regizor, iar în distribuţie se întorc Vin Diesel, Sung Kang, Nathalie Emmanuel, Michelle Rodriguez şi Ludacris.

Anul trecut, s-a anunţat că seria se va încheia odată cu al 11-lea film, însă nu înseamnă că universul cinematografic „Fast and Furious” o să dispară. Dacă filmele din serie îi au în centru pe Dominic Toretto, personaj interpretat de Vin Diesel, şi pe familia lui, Universal pregăteşte producţii spin-off centrate pe alte personaje din franciză.

Franciza a debutat în 2001, în regia lui Rob Cohen. În afară de el şi de Lin, au mai regizat John Singleton („2 Fast 2 Furious”, 2003), James Wan („Furious 7”) şi F. Gary Gray („The Fate of the Furious”, 2017). Întreaga serie a generat, până în prezent, încasări de peste 6 miliarde de dolari. Cel mai de succes film din franciză a fost „Furious 7” (2015), care a generat încasări de 1,16 miliarde de dolari la nivel mondial.

Comment here