LIFE

„Lacrimi la Marea Neagră” are premiera luni. Totul despre serialul toamnei

Vești bune pentru fanii serialelor turcești! Kanal D aduce pe micile ecrane „Lacrimi la Marea Neagră”, care va avea premieră luni, 2 septembrie, de la ora 20:00. Serialul spune povestea incredibilă a unei femei care lupta să scape de violența soțului ei, inneguratul Vedat (interpretat de Mehmet Ali Nuroglu). Nefes (Irem Helvacioglu) devine simbolul femeii care reușește să se elibereze și să-și construiască singură destinul, iar lumina călăuzitoare îi este chiar iubirea.

Tahir (Ulas Tuna Astepe) este cel care intuiește suferința prin care trece femeia împreună cu fiul ei și o sprijină pe această în toate acțiunile sale.

„Nefes este întruchiparea femeii puternice, care își găsește resursele de a se transformă uluitor din victima în învingătoare. Mi-a plăcut enorm să întru în pielea acestei tinere extraordinare, să o înțeleg și să o aduc în față telespectatorilor. Din povestea lui Nefes sunt atât de multe de învățat!”, spune Irem Helvacioglu, interpreta rolului principal.

Producția a fost filmată în nord-estul Turciei, chiar pe coasta Marii Negre, într-un peisaj care reunește într-un mod tulburător marea cu muntele. Serialul a avut un succes răsunător în Turcia, încă de la prima difuzare înregistrând o cota de piață de 40%.

Irem Helvacıoglu este una dintre actrițele despre care se vorbește cel mai mult în ultimul timp în Turcia. Are 28 de ani și se bucură de un succes spectaculos. Când a auzit de proiectul „Lacrimi la Marea Neagră”, actrița a ținut neapărat să o joace pe Nefes.

„În luna aprilie a anului trecut, am fost să vorbesc cu Osman Sınav. Am vorbit un pic despre actorie. După ce am citit scenariul, i-am spus maestrului că eu trebuie să o joc pe Nefes. „Dacă nu se poate, putem vorbi și despre un alt rol, dar prioritar este Nefes.„ i-am spus. M-am putut exprima degajat datorită atitudinii părintești a maestrului Osman. Pentru a-i găsi pe cei mai potriviți, maestrul Osman a depus o muncă intensă pentru fiecare personaj. Scenariștii au scris cu adevărat un scenariu foarte frumos. Când l-am citit, mi-am dat seama cât suflet au pus. Emre Kabakușak este un regizor minunat. Cu toții s-au străduit să prezinte personaje reale și să scoată din noi ce e mai bun pentru aceste personaje”, a declarat Irem Helvacıoglu anul trecut, potrivit viatacuaromadecafea.com.

Actrița speră ca acest serial să fie și o campanie ce conștientizare asupra violenței domestice: „Ca femeie, nu pot fi indiferentă la știrile care apar cu privire la femeile supuse violenței. Nu poți face nimic. A existat dintotdeauna. Acum, datorită social media, citim mult mai mult despre așa ceva. „Lacrimi la Marea Neagră” a arătat la televizor oamenilor violența de care are parte femeia, cea despre care știam însă ne comportam ca și când nu știm. Criticând serialul e ca și când taci la auzul țipetelor vecinei, treci indiferent pe lângă o femeie hărțuită de un bărbat pe stradă. Cred că multora nu le-a plăcut să se confrunte. Pe mulți i-a mustrat conștiința. Dar acest fenomen nu a luat amploare tocmai pentru că am tăcut și ne-am comportat ca în fața unui lucru firesc? Nu e doar de violența fizică. O insultă, o vorbă, o privire pot constitui violență și hărțuire împotriva femeii. Ce păcat că modul de a fi educați alimentează, de la vârste foarte fragede, această situație.”

Irem Helvacıoglu s-a decis încă din copilărie că își dorește să fie actriță. Încă din primii ani de școală, s-a înscris în echipa de teatru și a participat la toate piesele.

„Eram un copil foarte activ. Pe atunci eram în Malatya pentru că tata lucra acolo. Participam la toate activitățile școlii. Apoi, m-am înscris la un club de teatru. Atunci mi-am dat seama că, pentru prima dată, iubesc foarte mult să fac cercetări amănunțite, să învăț pe de rost și să pun în scenă. Îmi plăcea foarte mult această situație. În acel moment am decis. Când eram la liceu, profesoara de literatură le spunea părinților: „Acest copil este foarte talentat. Să o trimiteți la teatru”. Familia m-a sprijinit mereu. Apoi, am avut o operație. În spital, i-am spus unei alte paciente că vreau să fiu actriță. Ea avea trei fete și toate trei erau la teatru. Ne-am cunoscut și încă suntem ca o familie. Au contribuit foarte mult la pregătirea mea pentru admiterea la facultate”, povestește Irem.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here