LIFE

La limita disperării! Napoletanii, izolați în case, cerșesc de la balcoane MÂNCARE

Italia se confruntă cu cea mai macre criză umanitară din istoria contemporană. După ce bilanțul victimelor a depășit, pe 3 aprilie, numărul șocant de 14.000 de morți și peste 116.000 de persoane contaminate, italienii sunt în pericol să moară de foame în propriile locuințe. Nu au voie să iasă din case, nu mai au bani pentru hrană așa că au inventat ”coșurile solidarității” și cerșesc de la balcon.

Conform unui studiu realizat de Fondul European pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, publicat de Euronews, peste 500.000 de italieni vor ajunge în situația de a face foamea în propriile case, în următoarele 2-3 zile. Și asta numai în orașul Napoli, care are o populație de 1 milion de suflete!

Sute de coșuri de nuiele împletite atârnă, de la primele ore ale dimineții și până la amiază, pe străzile înguste din orașul italian Napoli. Sunt strigătele mute de ajutor ale bătrânilor închiși în case, ale italienilor aflați în izolare sau în carantină. Virusul ucigaș a îndoliat întreaga națiune și nimeni nu mai îndrăznește să iasă pe stradă. Lumea cerșește mâncare de la balcoane, coborând cu o funie coșurile de nuiele. Lipesc de coș un bilețel pe care scriu de ce au nevoie sau își atașează numărul de telefon în speranța că va trece cineva pe sub balconul lor și le va da ceva. Majoritatea și-au epuizat proviziile, nu mai au nici un ban și nu au la cine să apeleze. Nimeni nu mai vizitează pe nimeni de teama îmbolnăvirii cu COVID-19.

”Suntem cu toții în aceeași barcă și mergem în aceeași direcție”, a declarat, pentru Euronews, Angelo Picone, de la balconul casei sale.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here