Stirile ZileiTârgu-Jiu

La cât ajunge sporul de COVID la Prefectura Gorj

Salariații Prefecturii Gorj, mai puțin prefectul și subprefectul, beneficiază de spor pentru coronavirus, de 30% din salariul de bază.

Angajaţii prefecturilor din ţară, care au mers la serviciu în perioada pandemiei, primesc bani în plus. 30% din salariul de bază, potrivit legii, dacă au desfăşurat activităţi de combatere şi prevenire a epidemiei de COVID-19. În judeţul Gorj, nu există niciun angajat al Instituţiei Prefectului care să nu fi fost răsplătit pentru că a venit la serviciu în timpul pandemiei. Aici, cel mai mic salariu de încadrare este de 2230 lei. Din septembrie, un astfel de angajat a mai primit în plus 669 lei.

„Fiecare serviciu, în special Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă, a făcut acest referat şi a specificat acolo, şeful serviciului, cu ce a crescut activitatea angajaţilor de când a apărut pandemia. (…) Să ştiţi că, de exemplu, angajaţii pe relaţii cu publicul. Şi aici activitatea a crescut. Mai mult, decât atât, se scoate în evidenţă în acele referate, pericolul la care sunt expuşi angajaţii în relaţiile cu publicul. În sensul că, audienţele domnului prefect au fost sistate, dar cetăţenii vin în continuare cu petiţii. (…) La cabinetul prefectului sunt angajate patru persoane. Toate şedinţele care se ţin, şi avem zilnic, se ţin în cabinet. Sunt convocate pe cabinet. Dacă prefectul doreşte să viziteze un centru de vaccinare, merge persoana din cabinet cu prefectul. Deci, şi aici sunt activităţi care în această perioadă s-au amplificat”, a declarat, pentru Mediafax, Corina Belteu, purtător de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Comment here