LIFE

La 90 de ani, gătește pentru persoanele fără adăpost din Roma

Dino Impagliazzo, un italian în vârstă de 90 de ani, a fost supranumit “bucătarul săracilor” după ce a înfiinţat o asociaţie şi a început să gătească mese calde pentru persoanele fără adăpost din Roma, informează Reuters.

Dino Impagliazzo taie ceapa ca un chef veritabil şi prepară o supă de legume delicioasă, însă cei mai mulţi dintre “clienţii” lui fideli nu îşi permit să cumpere nici măcar o felie de pâine. Foarte agil, în pofida vârstei sale de 90 de ani, Dino Impagliazzo a devenit cunoscut la Roma sub apelativul de “bucătarul săracilor”.

Trei zile pe săptămână, el şi alţi voluntari ai asociaţiei RomAmoR înfiinţate chiar de el fac turul pieţelor alimentare şi brutăriilor pentru a obţine alimente din partea retailerilor care vor să îl ajute să îşi împlinească visul de a-i hrăni pe cei fără adăpost. Totul a început în urmă cu 15 ani, când un bărbat fără adăpost aflat într-o gară din Roma i-a cerut bani pentru a-şi cumpăra un sandviş.

“Mi-am dat seama că poate în loc să-i cumpăr un sandviş, dacă i-aş prepara câteva sandvişuri pentru el şi pentru prietenii lui de acolo ar fi mai bine. Şi aşa a început atmosfera noastră”, a dezvăluit el.

În prezent, voluntarii de la RomAmoR gătesc mâncarea în celelalte patru zile ale săptămânii şi o servesc în mai multe zone din oraş, cel mai adesea în proximitatea gărilor de tren. În nopţile de sâmbătă, ei se instalează sub un portic de lângă piaţa Sf. Petru pentru a hrăni numărul tot mai mare de persoane fără adăpost care dorm pe străzile din acea zonă, unde Papa Francisc a deschis, la rândul său, facilităţi medicale şi băi publice.

Dino Impagliazzo, care a lucrat în trecut pentru Ministerul Securităţii Sociale din Italia, a lansat acest proiect pentru cei nevoiaşi în colaborare cu un grup mic de alţi pensionari. Dino Impagliazzo, premiat cu o medalie onorifică de preşedintele italian Sergio Mattarella, care îi atestă calitatea de “erou al zilelor noastre”, a declarat că nu a visat niciodată că iniţiativa lui va avea un succes atât de mare sau că va genera atât de multă bunăvoinţă în rândul rezidenţilor.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here