LIFE

Kirk Douglas a împlinit 103 ani, devenind astfel cel mai longeviv actor din istorie. Cum şi-a sărbătorit aniversarea

Legendarul artist american Kirk Douglas, unul dintre starurile cele mai populare şi mai influente în cinematografie în anii 1950 – 1960, a împlinit, luni, 103 ani, fiind cel mai longeviv actor din istorie. Michael Douglas, fiul actorului, a dezvăluit că acesta îşi doreşte o aniversare discretă.

Invitat în urmă cu două săptămâni în emisiunea “Jimmy Kimmel Live”, de pe postul ABC, actorul Michael Douglas a vorbit despre cum sunt aniversările unei persoane care a depăşit vârsta de 100 de ani şi despre faptul că tatăl său nu îşi doreşte nimic altceva decât o cină cu familia.

“M-a implorat, cu lacrimi în ochi. Hai să luăm cina în familie. Adu copiii”, a spus Kirk Douglas, potrivit fiului acestuia, un alt star al Hollywood-ului.

Michael Douglas a mai povestit că i-a organizat tatălui său nişte petreceri grandioase începând cu cea de-a 100-a aniversare, dar că veteranul actor speră ca anul acesta să nu se mai întâmple acest lucru, potrivit Fox News.

Anul trecut, Kirk Douglas – pe numele real Yssur Danielovitch – a stabilit, la 102 ani, un nou record de longevitate pentru un actor. Actorul Bob Hope deţinea anterior recordul de longevitate, însă acesta a murit în 2003, la aproape două luni după ce împlinise 100 de ani. În ceea ce priveşte actriţele, Luise Rainer, recompensată cu două premii Oscar, a trăit 104 ani, până în decembrie 2014, în timp ce starul filmului “Pe aripile vântului” Olivia de Havilland este încă în viaţă, la 103 ani.

Născut pe 9 decembrie 1916, în localitatea Amsterdam din statul american New York, Kirk Douglas a jucat în primul său film în 1946 – un noir clasic intitulat “Dragoste ciudată/ The Strange Love of Martha Ivers”. S-a remarcat apoi în filme precum “Gunfight at the O.K. Coral”, “Călăreţul singuratic/ Lonely Are the Brave” şi “Umbra unui uriaş/ Cast a Giant Shadow”. Pe parcursul carierei sale prestigioase, Kirk Douglas a primit trei nominalizări la premiile Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele “Van Gogh/ Lust for Life”, “Urâtul şi frumosul/ The Bad and the Beautiful” şi “Champion”. Deşi nu a câştigat niciodată Oscarul pentru interpretare, a primit din partea Academiei de film americane un premiu onorific, care i-a fost înmânat de Steven Spielberg în 1996. Ultimul rol pe marele ecran a fost cel din “Illusion” (2004), cu Bryan Cranston, regizat de Michael A. Goorjian. Kirk Douglas este şi scriitor, având la activ mai multe romane şi volume de memorii.

Comment here