LIFE

Kanye West anunţă că va candida la alegerile prezidenţiale din SUA, din 2024

Rapperul american Kanye West, cunoscut sub numele de Ye, şi-a anunţat, duminică, intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din 2024 din Statele Unite, relatează dpa.

Cântăreţul a afirmat că „lucrează la campanie” cu ajutorul comentatorului de extremă dreapta Milo Yiannopoulos, potrivit unei înregistrări video publicate duminică de site-ul X17.

„Mulţumesc, accept”, a afirmat Yiannopoulos în videoclip, întrebat dacă acesta este un anunţ oficial.

Kanye West, în vârstă de 45 de ani, câştigător al premiului Grammy, a candidat ca independent în alegerile prezidenţiale din 2020, când a primit aproximativ 70.000 de voturi în 12 state din SUA. Rapperul s-a aflat, în ultima perioadă, în centrul unor intense controverse din cauza declaraţiilor sale antisemite repetate.

Instagram şi Twitter i-au restricţionat temporar conturile luna trecută, în timp ce producătorul german de echipament sportiv Adidas a anunţat că încheie colaborarea sa cu Kanye West, punând capăt fabricării produselor din marca Yeezy a rapperului american. Colaborarea dintre Adidas şi starul hip-hop din Statele Unite a fost, multă vreme, una dintre cele mai profitabile din industria modei.

West a scris, duminică, pe Twitter că postează pentru a testa dacă contul său funcţionează, apoi a scris „Shalom :)” într-un alt tweet.

Comment here