LIFE

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, călare pentru promovarea Olteniei de sub Munte

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, realizator al celebrei serii de documentare TV prin care România este promovată peste hotare, a filmat, în ultimul weekend din martie, în cel mai mic parc național din țara noastră, arată adevarul.ro.

„Îl urcarăm pe Charlie Ottley pe cal pentru promovarea Olteniei de sub Munte. Continuăm filmările cu echipa lui la filmul dedicat Geoparcului aspirant UNESCO”, au anunțat reprezentanții geoparcului din Vâlcea, pe pagina lor de socializare despre prezența producătorului britanic, în perioada 29 – 31 martie 2024, în Parcul Național Buila Vânturarița.

Alături de teritoriul a două orașe-stațiune, din județul Vâlcea, Horezu și Băile Olănești, precum și a patru comune (din care jumătate stațiuni de interes local): Vaideeni, Costești, Bărbătești și Stoenești, PN Buila Vânturarița este parte din Geoparcul aspirant UNESCO «Oltenia de sub Munte», al cărui ambasador este producătorul britanic îndrăgostit de meleagurile românești. În această calitate a revenit în Vâlcea pentru a realiza noi filmări, de această dată călare, pentru a surprinde prin lentila camerei cele mai frumoase atracții din această zonă și pentru a imortaliza poveștile acestora.

„Avem deja doi parteneri care furnizează servicii de turism ecvestru în geoparc, deci trebuie să adăugăm Olteniei și horse riding, pe lângă trekking, biking și climbing”, au precizat inițiatorii proiectului de promovare a geoparcului, mulțumind pentru sprijin clubului de călărie „Frații Lupi” care a asigurat deplasarea lui Charlie Ottley și a echipei sale în cadrul noilor filmări.

Florin Stoican, catalizatorul proiectelor «Oltenia de sub Munte», ghidul echipei lui Charlie Ottley în calitate de director al Geoparcului, a povestit că noile filmări au vizat unele dintre cele mai cunoscute obiective ale zonei precum: bisericile rupestre din Peștera Liliecilor sau Peștera Sfântului Grigorie Decapolitul cum i se mai spune, administrată de Mănăstirea Bistrița Vâlcea, Mănăstirea Arnota, Bolnița Bistriței, Cheile Bistriței, culele de la Măldărești, Mănăstirea Hurezi și ceramica de Horezu, dar și enigmaticii trovanți de la Costești, precum și cea mai veche biserică de lemn de la sud de Carpați, din Marița – Vaideeni.