Sportive

Juniorii lui Sorin Vintilescu, super victorie pe terenul liderului

Echipa de fotbal Juniori U17 a CSM Târgu Jiu a furnizat surpriza acestui weekend, după ce a câștigat, în deplasare, cu CSC Dumbrăvița, scor 1-0. Golul lui Eric Gângu a provocat prima înfrângere din acest sezon pentru echipa din Banat. Meciul a contat pentru etapa a 8-a din play-off. Juniorii lui Sorin Vintilescu sunt pe 4 în Seria a 7-a la doar 2 puncte de locul 3.

La capătul unui duel intens, CSM Târgu Jiu a reușit să câștige, la limită, scor 1-0, pe terenul unei echipe cu un bilanț senzațional în acest sezon. Până la meciul de duminică, echipa gazdă era neînvinsă în actuala ediție de campionat. Bănățenii aveau 16 victorii și un meci egal din 17 partide. Victoria este cu atât mai spectaculoasă, cu cât ea a fost obținută chiar pe terenul liderului, acolo unde nicio echipă nu a reușit să câștige.

Sorin Vintilescu, antrenor U17 CSM Târgu Jiu: ”Am reușit ce n-a reușit nicio echipă până acum, să batem Dumbrăvița. Am demonstrat că inima bate talentul, că ambiția bate valoarea. Sunt atât de mândru de acești băieți, îi felicit din toată inima. Tot campionatul s-au luptat cu copii mai mari ca ei, dar au reușit jocuri și rezultate bune, iar azi au așezat cireașa pe tort”.

Meci dificil, în weekend, și pentru Juniorii U19 CSM Târgu Jiu, care s-au deplasat la Caransebeș, pentru meciul cu liderul Seriei a 7-a din play-off-ul Campionatului Național U19. Un meci câștigat de echipa gazdă cu 2-0, la capătul unei partide în care CSM Târgu Jiu a avut 5 ocazii clare de gol. În plus, băieții lui Alin Poenaru și Florin Popete au fost superiori și la capitolul posesie. Gazdele au fost însă mai inspirate la finalizare și s-au impus cu 2-0. 

Alin Poenaru, antrenor U19 CSM Târgu Jiu: ”Noi cu ocaziile, ei cu golurile. Am avut posesie 80% și cel puțin 5 ocazii clare de gol, dar din păcate fotbalul se joacă pe goluri”.