Sportive

Juniori CSM Târgu Jiu, convocați la lotul național de baschet U16 al României

Veste excelentă pentru secția de baschet a CSM Târgu Jiu. Doi dintre cei mai talentați tineri jucători au fost convocați la lotul național al României U16. Rareș Duca și Mihai Filip sunt componenți ai Grupei U16, dar și ai echipei de Liga 1. Alături de sportivi va fi prezent și Alexandru Gliga, care face parte din staff-ull echipei naționale în calitate de antrenor secund. Acțiunea lotului masculin este programată să se desfășoare la Ploiești până pe 5 noiembrie.

Alexandru Gliga, antrenorul secund al echipei de seniori a CSM Târgu Jiu, s-a declarat bucuros că doi dintre juniorii de la CSM Târgu Jiu au fost convocați la lotul național.

”Mă bucur că avem doi copii cu reale calități selectați pentru lotul național. Sunt doi copii care evoluează pe posturi diferite, doi baschetbaliști în care noi credem și investim pentru a-i ajuta ca în viitorul apropiat să facă pasul și către echipa de seniori. Mai avem și alții care au calitățile necesare pentru a fi selectați și pe care-i monitorizăm”, a declarat Gliga.

Federația Română de Baschet a sunat adunarea pentru pregătirea lotului U16 masculin al României, în vederea participării la Campionatul European. Alexandru Gliga face parte din staff-ull echipei naționale în calitate de antrenor secund.

Ca antrenor îmi doresc să formăm o echipă națională a României competitivă, cu care să arătăm că putem juca un baschet modern. Sper să reușim să ne calificăm în primele 8 echipe la Campionatul european” a mai spus antrenorul gorjean.

Comment here